FAVORITER

Höstpepp och favoriter

Nu är det verkligen höst på riktigt. Eftersom sommaren kändes så kall i år har inte hösten känts så märkbar som den brukar. Men nu börjar graderna dra sig ner mot noll och barnens overaller har åkt fram. Jag är inte speciellt förtjust i denna mörka tid på året, men det blir iaf mer tid för inomhushäng vilket en inredningstok kan uppskatta. I år har jag haft nöjet att göra om hela vardagsrummet – eller nja inte hela. Men det känns som ett helt nytt rum nu när trägolvet från Baseco är på plats. Men förutom golv så är det lite nya inredningsdetaljer som har fått flytta in. Jag brukar sälja kuddar jag tröttnat på och köpa nya. Just att byta ut kuddar och mattor brukar göra en hel del om man är sugen på en förändring. Att jag gillar mörka och murriga färger känns helt nytt, jag som tidigare gillat mönster och pastell.

Här kommer några höstfavoriter:

 Den här färgskalan visar alla mina favoriter just nu (hmm förutom mörkgrönt..). Superfina kuddar i linne från Granit. 379 kr.

 Denna lilla teakpall har fått flytta hem till mig. Från Granit. 599 kr.

 Färgskalan fortsätter i samma toner. Supermjuk pläd från Hm Home. 399 kr.

 Fine Little Days nya print står på önskelistan. Tape poster 70×100 cm. 450 kr.

 Och mörkgröna duken i linne.. dröm. Waterlillies duk från Fine Little Day. 795 kr.

 Supersnygga ljusstaken Candle Pin. Finns bland annat på Tambur Store (bild därifrån). 249 kr.

 Matta från House Doctor som jag önskar fanns i större storlek, perfekt färg. Shander matta, 90×200 cm. 1180 kr.

 Vem har undgått Midnatts fantastiska sängkläder? Perfekta toner. Wilted Single Duvet. 550 kr.

Kanna i stengods från HM Home. 199 kr.


Och slutligen, glöm inte ljusslingan som ger ultimata mysbelysningen. Denna från Konstsmide. 559 kr.

3 Comments

 • Reply
  ELIN
  25 oktober, 2017 at 16:18

  Hej Janniche ?måste verkligen säga hur mycket jag älskar dina bilder och din stil!! Dina bilder får alltid ett sådant vackert och jämnt ljus. Får man fråga om du har något bra tips på kamera? Jag tycker det är ganska otympligt att plocka fram min stora systemkamera (äger en fullformatare) och stativ då jag ska fotografera hemma och funderar lite över hur alla andra gör ? Har du något bra tips på vad man kan göra för att bli duktigare på att fotografera inredning och sitt hem? ? tack för en asbra blogg och instagramflöde!

  • Reply
   bloggaibagis
   25 oktober, 2017 at 19:36

   Hej,

   men åå tack snälla för fin kommentar. Tyvärr har jag ingen riktig genväg till en bra bild. Jag jobbar ganska mycket med varje bild och ser framförallt till att det är bra ljus, dvs dagsljus men gärna inte för hårt solljus. Jag använder både min egna kamera och min killes systemkamera. Fotar jag med systemkameran kör vi nästan uteslutande stativ, då blir det som allra bäst och krispigast. Det tar förstås lite mer tid, men fördelen är att man kan bestämma utsnitt och sen flytta om och styla lite tills man är nöjd. De bilder jag lägger upp i stories tar jag ofta med min egna kamera. Det är en Olympus OM-D E M10 med ett bra objektiv (35-100 mm). Med den kan jag ladda in bilderna direkt in i mobilen, sen redigerar jag i instagram. Det blir faktiskt väldigt bra bilder. Så bra ljus, bestäm en bra vinkel, jobba sen med den vinkeln o se till att få bra balans mellan sakerna. Det är lite av en konst det där, men väldigt roligt och man lär sig med tiden vad som funkar och inte. Lycka till! Bara å höra av dig igen om du undrar nåt. 🙂

 • Reply
  ELIN
  27 oktober, 2017 at 10:37

  Tack så himla mycket för ditt svar ?ska fortsätta jobba på det och öva, öva, öva!! Hmm ska titta på den kameran. Har haft tankar på att införskaffa mig en mindre, smidigare kamera som är lättare att ta med sig än min Nikon D800 ? får kika in den där Olympusen. Tack återigen för ditt svar och din grymma stil ?

 • Leave a Reply