SPONSRAT INLÄGG

Otis nymålade rum

I samarbete med @nordsjosverige har jag fått prova på nya Colour Testers.

Barnen fick var sitt nya rum på övervåningen när vi byggde ut huset för 1,5 år sen. Det var så många andra val i byggröran som skulle göras och vi hann inte med att provmåla utan valde snabbt en kulör som verkade fin. Och den var fin, men så småningom tyckte vi den blev för mörk eftersom rummet har norrläge. På vinterhalvåret blev det extra tydligt och vi bestämde oss till slut för att måla om Otis rum i en ljusare kulör.


Otis rum målades ursprungligen i Nordsjös fina Dusky Paris. Inför ommålningen var jag inne på att använda en ljus neutral kulör, så vi testade ett antal olika bruna och beiga nyanser.


Jag provmålade Otis rum med Nordsjös nya Colour testers. Så vad är då Colour testers? Jo, för en som jag som målar stup i kvarten så måste jag säga att det här var ett väldigt smidigt sätt att provmåla. Colour Tester är en kombinerad miniroller och färgburk i 1. Så nu slipper jag släpa hem tunga färgburkar som jag kanske inte ens kommer använda och som en bonus sparar vi utrymme (vet inte hur många burkar vi har samlat på oss genom åren..) Jag kan testa fler färger på en och samma gång och jag slipper hålla på med penslar. Ett perfekt sätt för mig och jag gillar verkligen att det är mer hållbart, då jag inte slösar lika mycket färg som med vanliga färgburkar. Vi testade ett gäng nyanser och jag fastnade för den fina karamelliga kulören Shiny Melun. Den vita kulören vi har använt heter Modest White och har en varm ton som passade fint ihop med den beiga.


Skrivbord och stol från Ferm Living. Matta, Jotex. Tavla, Fine Little Day.


Den lilla soffan blev ett fint sätt att utnyttja utrymmet mellan garderoberna och fönstret. Kuddar, Ferm Living. Stol, loppis. Matta, Oy Oy Design.

Jag har tidigare målat halva väggar i olika rum här hemma och tycker det blir fint – det händer lite mer då. Perfekt för ett rum som inte har så mycket detaljer i grunden. Den här gången ville jag testa en ny grej så vi köpte en smal list som fästes där de båda kulörerna möts. På så vis fick vi en liten fuskpanel kan man väl säga, ett väldigt enkelt sätt att piffa till väggarna!

Rummet känns nu ljusare, rymligare och fick en skön ombonad känsla. Möblerna kom fram på ett annat sätt och alla gulliga detaljer blev som små färgklickar. Gillar särskilt de fina fiskarna från Don Fisher 🙂 Garderoberna målades i Shiny Melun och mellan dem och fönstret byggde vi en liten soffa. Här ligger Otis nu och chillar bland kuddar och filtar. Rio blev avundsjuk  såklart så vi har lovat att göra en likadan myshörna till henne.

Klicka här för attt beställa hem din favorit-Colour Tester. Och här kan du läsa en liten artikel om Otis rum.

Inlägget är ett samarbete med Nordsjö.

13 Comments

 • Reply
  Linda
  1 februari, 2019 at 16:42

  Väldigt fint! Får jag fråga hur ni gör runt element när ni målar? Vi har vita gamla element (sektionsradiatorer i de flesta rum) och vi brukar liksom lämna vitt runt hela elementet men i ett rum med många element t ex vardagsrum, blir det ju väldigt mycket vitt. vet inte om du fattar hur jag menar men hela ytan under ett fönster där elementen sitter lämnar vi alltså vitt.

  • Reply
   bloggaibagis
   2 februari, 2019 at 22:35

   Fattar! Vi har målat bakom men det är ju så sjukt jobbigt när man målar om. Hade önskat att vi lämnade vitt. Snyggast är ju att ha både färg och element i samma färg, men ännu mer jobb.. men värt ändå! Inte mkt till hjälp kanske… ?

 • Reply
  Sara
  30 juni, 2019 at 12:08

  Hej! Vi ska måla vår dotters rum i en dämpad ljus persikoton, ganska likt den här kulören. Tycker också det är då himla fint med hallvägg! Jag är på jakt efter en sänghimmel som kan matcha och undrar därför vad det är för fin sådan på bilden här?

  • Reply
   bloggaibagis
   4 juli, 2019 at 18:50

   Den är från Ellos! Jättefin!

 • Reply
  Helena
  2 oktober, 2019 at 21:27

  Jättefint! Var har du hittat de små söta fiskarna ovanför den lilla soffan?

 • Reply
  Helena
  3 oktober, 2019 at 08:54

  Läste texten nu, ledsen för lite för snabb fråga!

  • Reply
   bloggaibagis
   4 oktober, 2019 at 09:28

   Ingen fara 🙂

 • Reply
  Miriam
  13 april, 2020 at 10:22

  Hej! Oerhört fint! Jag undrar över dynan på den platsbyggda bänken – vart är den ifrån?

  • Reply
   bloggaibagis
   14 april, 2020 at 11:15

   Det är en liten filt från Numero 74. Har vikt den bara. 🙂

 • Reply
  Gina
  22 maj, 2020 at 19:40

  Hur har ni fäst listen? Fint!

  • Reply
   bloggaibagis
   8 juni, 2020 at 10:38

   Spikat fast 🙂

 • Reply
  Cecilia Östlund
  12 november, 2020 at 19:51

  Hej! Är så nyfiken på hur ni byggde soffan och var garderoben är i från. Så fint ihop! ?

  • Reply
   bloggaibagis
   1 december, 2020 at 11:59

   Garderoben är en inbyggd Pax från ikea. Bänken byggde vi av lite löst material vi hade hemma (plywood). Det är som en ihålig låda som vilar på reglar i bakkant och på sidorna, väldigt enkel konstruktion.

  Leave a Reply