Renovering

Nya planlösningen

Bra att ni frågar efter planlösning för vår kommande utbyggnad och renovering, för då sätter jag mig och gör en! Det är ju ganska bra att ha nu när vi ska planera nytt kök, matrum och två barnrum.

Ovanvåningen

Idag har vi, förutom vardagsrum, ett enda långsmalt sovrum där uppe, med lågt i tak och en liten vägg som delar av mellan lekrum och arbetsrum. Rummet har inga element så nu när det är vinter så håller vi stängt där eftersom det är lika kallt som utomhus. 

Här kommer vi flytta fram ytterväggen och höja taket så det blir två stora sovrum där barnen får flytta in. Precis som det är på entréplan idag kommer väggen mellan rummen rymma garderober. Det kommer bli perfekt att ha barnens rum och alla deras prylar där uppe istället för att behöva vada bland leksaker när man lagar mat. 

Entréplan
Även om det ska bli grymt att bygga ut på ovanvåningen tycker jag nog att förändringen här nere kommer vara mest uppskattad (iaf av mig).

Vi har idag ett ganska litet kök och en matplats där vi själva knappt får plats. Därför tänkte vi öppna upp mellan köket och Rios rum så vi får en stor yta för just kök och matplats. Köksinredningen fortsätter i vinkel så vi river ut det nuvarande skafferiet och den lilla ”bardelen”. Det är ett fint kök som ryker tyvärr, men jag hoppas vi hittar någon som vill köpa alla luckor och lådor. Synd och lite sorgligt att behöva slänga, men det brukar vara intresse för gamla kök så vi håller tummarna. Är du intresserad så skicka ett mail!

Så här kommer det förhoppningsvis se ut lite längre fram i vår. Vi lämnade in alla bygglovspapper förra veckan så nu väntar vi på besked medan vi tar in offerter från olika byggfirmor. To be continued som man säger. 

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Sarah
  5 februari, 2017 at 22:15

  Å, vad kul att få se er planlösning! Både i nuvarande form och hur ni planerar. Du har en så inspirerande blogg och insta, särskilt för mig som också planerar utbyggnad och förändring av planlösning av ett funkishus 🙂
  Ska bli så roligt att följa er resa igenom renovering och nybygge. Vore jättekul att höra mer om hur ni planerat köket, blir det överskåp? Vad tänker ni er för färg och utseende på luckor? Kakel? Osv…

  Tack igen för inspirerande inlägg!
  Trevlig kväll!

  • Reply
   bloggaibagis
   7 februari, 2017 at 16:09

   Tack snälla! Kanske ska göra ett inlägg på hur vi tänker helt enkelt, det är många idéer för tillfället 🙂

 • Reply
  Sarah
  9 februari, 2017 at 11:52

  Ja, gärna! Ett sådant inlägg vore fantastiskt 🙂

 • Reply
  Charlotte
  10 februari, 2017 at 11:43

  Åhh, det verkar som det kommer bli riktigt bra! Jag tycker precis som Sarah, vill se materialval, hur ni tänker göra med golven etc, vilka färger ni tänker och inredning. Om du vill dela med dig dvs. Ska själv renovera ett kök i en lgh från 1945, men känner det är svårt att få till det för att inte skända lägenhetens själ. Kram!

  • Reply
   bloggaibagis
   10 februari, 2017 at 12:30

   Ja jag hoppas det blir bra! Ska se om jag kan sammanfatta lite tankar inför renoveringen. Det är ju som sagt en djungel… 🙂

 • Reply
  Lina
  5 april, 2017 at 09:00

  Hej! Eventuellt om det passar är jag intresserad av luckor. Vi bor i ett likadant hus i området :). Spännande att följa utbyggnaden på övervåningen då vi också ska göra en om några år (när vi får kraft). Hör av dig om det passar att jag kommer och kollar luckor.

  /Lina

  • Reply
   bloggaibagis
   5 april, 2017 at 09:04

   Hej!

   Kul med bagisbo! 🙂 Du får gärna komma och titta på luckorna. Maila mig eller messa på instagram så löser vi det.

 • Reply
  Gina
  7 februari, 2020 at 23:16

  Hej!
  Vem hjälpte er att rita nya planlösningen?

  • Reply
   bloggaibagis
   10 februari, 2020 at 10:04

   Våra grannar hade redan byggt ut så det fanns ritningar. Min pappa som är arkitekt hjälpte till lite också 🙂

  Leave a Reply