Renovering

Sommarlov!

Halva huset är ett komplett kaos och utbyggnaden fortsätter. Nu har det långsmala rummet med lågt tak blivit ett härligt stort utrymme. Nästan synd att göra två rum 🙂 men det blir det ju ändå såklart. Till skillnad från våra grannars val av fönster har vi valt att göra våra större. Vi har även valt att ha ett svagt lutande tak vilket gör att takhöjden blir maximal, ser ut att bli väldigt bra. Om några veckor kommer golvet och det blir ett furugolv från Baseco, lutat och vitoljat. Jag kommer skriva och visa mer om det sen, för det här med golv är banne mig inte lätt.

Vardagsrummet är lika kaosigt och det kommer också att göras om en hel del då väggen med bokhyllan halveras för att göra plats åt två dörrar in till barnrummen.

Men mer om allt detta i augusti då vi är tillbaka från semestern. Nu tar jag en välbehövlig paus från hus, inredning och instagrammande. Men det har ni kanske redan märkt.

I höst blir det verkligen mycket nytt att bjuda på, två nya barnrum, vardagsrum och ett kök som ska ta form. Hoppas ni ska gilla!

Ha en underbar sommar alla följare! Jag finns på insta stories, så helt offline går jag inte.

Janniche

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Eva
  29 december, 2019 at 04:45

  Nyfiken vilka fönster ni valde som passar huset, har du tips? Vi behöver byta några i vårt 50-talshus men behåller de flesta.

  • Reply
   bloggaibagis
   6 januari, 2020 at 09:43

   Hej hej. Jag vet faktiskt inte, de flesta är original. När vi valde nya fönster till utbyggnaden gjorde vi en stor miss och kollade inte på dem irl.Så fula fönster tyvärr, med stora feta ramar och väldigt lite glas. Så tyvärr har jag inget tips mer än att verkligen kolla in fönstrena innan ni bestämmer er.

 • Reply
  Nathalie
  17 augusti, 2020 at 12:32

  Hej, jag hittade den blogg och insta av en slump. Bor i ett likadant hus som ni fast i Vällingby! Jag är nyfiken på utbyggnaden på övervåningen, vad kostade den ungefär? Vårt rum däruppe är som halva ert kan man säga fast med mindre takkupa och den andra halvan är ett ickeisolerat förråd just nu. Är sugen på att isolera och bygga ut takkupan för att få två större rum däruppe. Just nu använder vi rummet som ett arbetssrum/gästrum då det är lite litet och även lågt i tak på sina ställen.
  Sen skulle det vara kul att se bilder på er nuvarande planlösning samt lite fler bilder på ert källarplan☺️ Tack för inspirerande bilder och information!

  • Reply
   bloggaibagis
   17 augusti, 2020 at 14:06

   Kul! 🙂 Tror det finns ett inlägg om planlösningen i bloggen, du får leta lite 🙂
   Tror vårt hus byggdes ut i omgångar, från början var det som ert men sen byggdes det ut litegrann men fortfarande låg takhöjd. Vår utbyggnad kostade ca 500k. Taket behövdes fixas också.

  Leave a Reply