NYTT KÖK

Nu är köket klart!

Som jag älskar detta kök! Det blev så himla bra, inte precis som jag tänkt utan bättre. Det är svårt att föreställa sig hur allt ska bli när det är klart, när man sitter där med alla dessa ångestladdade val som inte får bli fel. Men som en klok person sa (en av mina favoriter på instagram btw: hosmajorskan) – det blir bra oavsett vad du väljer. Och ett nytt kök blir ju bra oavsett om det är en kran av mässing eller krom eller en bänkskiva av sten eller trä.

Det svåraste valet för oss var nog bänkskivan, jag velade så mycket fram och tillbaka. Vi landade i Carrarramarmor där ett tag, men jag är glad att vi vågade oss på något annat ändå. Carrarramarmorn har ju blivit en modern klassiker och den är väldigt fin, men det kändes ändå lite safe att gå på det valet. När jag hittade Terrazzoskivan blev valet ganska lätt. Den heter Terrazzo Carrarra och har alltså lite marmor i sig – perfekt kombo alltså.

Vår fina köksö. Barstolarna är från Ellos.

Köket kommer från Skandinaviska shakerkök och är ett modulkök i massivt trä (furu). Ett kök med fina och enkla detaljer som påminner om förr. Det är handmålat och det doftar av gott av linoljefärg. Eftersom vi gjorde oss av med ett kök i trä så kändes det viktigt att få in ett rejält kök. Det känns som att köket har varit med länge trots att det är nytt, som om det vore gjort för det här huset. Den mörkt gröna kulören bidrar en hel del till känslan och inte minst att skippa kaklet.

Bänkskivan
Bänkskivan kommer från House of Design Sweden och heter Terrazzo Carrarra 0/25. Stänkskyddet är 7 cm högt och skivan är 20 mm tjock. Den är matt till ytan. Carrarra är lika känsligt som marmor så man får se till att torka upp spill direkt.

Kulörer
Luckorna är målade i linoljefärg, färgkod: NCS S 6005-G50Y  (glöm inte att provmåla).
Väggfärgen är från Nordsjö – deras Easy2Clean och funkar fint i kök. Färgkod: EN.02.84

Blandare och diskho
Diskhon är från Blanco och är i materialet Silgranit. Blandaren är från Tapwell, modellen heter Grottesco.

Hyllplan
Hyllplanet är en vanlig furuskiva som är fäst med skruvar i köksskåpet i ena änden, och i andra änden där den är fäst i väggen är skruvhuvudena kapade. Den sitter stabilt men det kanske inte är läge att ställa typ en micro på den.

Det är bara en sak till vi väntar på och det är lampan som ska sitta vid diskbänken. Det är lite av en juvel och jag hoppas den blir pricken över i:et. Den vinkelräta från Valerie Objects. Alltså <3

34 Comments

 • Reply
  Sanna
  1 april, 2018 at 19:41

  Hej!
  Så fint och inspirerande kök! Älskar alla material- och färgval!
  Har en fråga! Hur långt överhäng har ni där ni har barstolarna?
  Tack för en härlig blogg och ett av mina favvokonton på Instagram!

  • Reply
   bloggaibagis
   2 april, 2018 at 07:13

   Hej hej! Tack! Vi har lite kortare än vad som egentligen anses som standard. Så 17 cm. Funkar alldeles utmärkt och det är min nya favvoplats! 🙂

 • Reply
  Anna María
  2 april, 2018 at 07:32

  Så himla fint köket blev! Vi har precis gjort en minirenovering i vårt kök, målade bara om luckorna. Men alltså sån skillnad det blir av att få in något annat! Tycker att terrazzobänkskivan är så himla fin! Helt rätt val!

  • Reply
   bloggaibagis
   2 april, 2018 at 08:06

   Älskar att måla om, alltid den enklaste o mest effektfulla förändringen! Ja den skivan blev fin, väldigt nöjd 🙂

 • Reply
  Jessan
  2 april, 2018 at 08:46

  Åh vad snyggt ert kök är! Men så förvånad jag blev att det är grönt, har hela tiden trott på bilderna från Instagram att det är grått 🙂

  • Reply
   bloggaibagis
   2 april, 2018 at 08:48

   Haha ja men det drar åt grått så inte helt fel. Skiftar väldigt mkt beroende på ljus 🙂 Tack!

 • Reply
  Pernilla
  2 april, 2018 at 09:59

  Superduperfint! Fråga om färgen – är det easy 2 clean hela vägen upp? Vi funderar på kakel eller målat i vårt kök men vi har också två väggar som behöver målas om som inte är så stänkutsatta (allt är iofs relativt med en envis ettåring i familjen…).

  • Reply
   bloggaibagis
   2 april, 2018 at 11:40

   Yes hela vägen 🙂

   • Reply
    Pernilla
    2 april, 2018 at 13:29

    Tack för svar ? Då blir det nog samma här. Skulle nog se lite konstigt ut med annan glans på resten av köket än vid arbetsbänken.

    • Reply
     bloggaibagis
     2 april, 2018 at 13:52

     Ja den är matt och fin iaf!

 • Reply
  Johanna
  2 april, 2018 at 15:59

  Äntligen kom inlägget om ert nya kök, verkligen superfint! Vi tänker måla om våra luckor och i samband med det också slipa om och behandla vårt furugolv i köket. Jättenyfiken på vad ni landade i gällande golvet?

  • Reply
   bloggaibagis
   2 april, 2018 at 16:11

   Hej hej, va kul att det är uppskattat! 🙂 golvet blev superfint. Slipades, sen gammeldags trälut och till sist vitpigmenterad hårdvaxolja 2 varv.

   • Reply
    Johanna
    2 april, 2018 at 16:59

    Misstänkte nästan det, det nog samma hemma hos oss också tror jag? tack för inspirationen?

 • Reply
  Annicka Wester
  5 april, 2018 at 16:07

  Jättefint kök! Jag fastnade för den bruna vasen, var finns den?
  Med vänlig hälsning, Annicka

  • Reply
   bloggaibagis
   6 april, 2018 at 09:40

   Den köpte jag på Tambur Store 🙂

 • Reply
  Anton
  29 maj, 2018 at 20:34

  Hej,
  Vilket fantastiskt fint kök! Vi ska själva renovera vårt i nästa år och är nyfikna på Skandinaviska Shakerkök. Tog ni in offerter från olika tillverkare? Hur ligger de prismässigt i förhållande till konkurrenter?

  • Reply
   bloggaibagis
   4 juni, 2018 at 16:55

   Vi kollade inte på några andra. Men för att få den platsbyggda känslan så ligger de nog billigare än konkurrenter (typ byggfabriken) då det är ett modulkök i grunden. 🙂

  • Reply
   Johanna
   21 oktober, 2018 at 11:22

   Tycker också detta kök är helt fantastiskt på alla sätt. Jag är också nyfiken på hur det står sig prismässigt med konkurrenter såsom tex Funkiskök. Har du utrett vidare?

   • Reply
    bloggaibagis
    21 oktober, 2018 at 15:03

    Hmmm bra fråga! Jag vet faktiskt inte. Tror de kan ligga lika i pris men bara en gissning.

 • Reply
  @bloggaibagis - CASAS DE INSTAGRAM - Cute and Kids
  7 juni, 2018 at 08:25

  […] explica todos los detalles de la cocina en este post. Su blog documenta todo el proceso de renovación y decoración de su pareado en Bagarmossen y os […]

 • Reply
  Frida
  27 augusti, 2018 at 13:44

  Hej!

  Älskar ditt kök. Vi vill måla med samma kulör, men fick svaret att det inte går att bryta linoljefärg i den NCS:en du har specificerat. Var fick du tag på den? Hade hjälpt oss massor!

  Kram, Frida

  • Reply
   bloggaibagis
   30 augusti, 2018 at 16:43

   Hej! Linoljefärgen är från Selder & Co. Det låter konstigt att det inte kan brytas i den kulören… Men i det märket kan det iaf 🙂

 • Reply
  Nina
  9 oktober, 2018 at 11:29

  Wow vilket fint kök. Vi ska själva renovera ett kök i vårt nya hus alldeles snart och jag är sååå inne in köks tankar. Vart kommer ers barstolar ifrån?

  • Reply
   bloggaibagis
   10 oktober, 2018 at 09:45

   Dom är från ellos!

 • Reply
  Karolina
  27 februari, 2019 at 19:04

  Hej, så galet snyggt alltihop! Får jag lov att fråga hur mycket ungefär köksinredningen kostade? Innan jag tar in offert och det visar sig att prislappen är helt out of my league …

  • Reply
   bloggaibagis
   3 mars, 2019 at 11:14

   Ja det beror ju på storlek o så men runt 100k får du nog räkna med.

 • Reply
  Michael Bunyemen
  9 augusti, 2019 at 01:21

  Hej, fantastiskt fint kök!
  Är själv mitt uppe i en massa val av ett nytt kök och har fastnat mycket för just Skandinaviska shakerkök.
  Jag är lite fundersam gällande linoljefärg som de använder. Är det ömtåligt när man måste torka luckorna från smuts eller fläckar? Behöver ni vara extra försiktiga eller har ni aldrig tänkt på det?

  • Reply
   bloggaibagis
   19 augusti, 2019 at 10:53

   Sorry sent svar, men vi fick kontakt på insta 🙂

 • Reply
  Siri
  8 februari, 2020 at 16:36

  Så fint! Jag är sugen på att ersätta kaklet med målarfärg i vårt nya hus och undrar därför hur du har upplevt den målade ytan. Lätt/svårt att hålla rent? fettfläckar? Andra fördelar och nackdelar?

  • Reply
   bloggaibagis
   10 februari, 2020 at 10:11

   Den är lätt att hålla ren! det är en färg som är gjort för just såna ytor. Den heter Easy 2 clean, från Nordsjö 🙂

 • Reply
  Josefina
  1 mars, 2020 at 20:32

  Älskar ert kök! Undrar hur ni tänkt kring själva arbetsbelysningen i köket, hur har ni gjort? Skulle gärna vilja ha in nakna glödlampor eller som den vägglampan jag ser att ni har, men vet inte om det räcker eller om det blir för mörkt?

  • Reply
   bloggaibagis
   6 mars, 2020 at 14:06

   Vägglampan räcker inte så vi har en spotlight i taket också. Även lampor under överskåpen. Sen har vi en över köksön som sprider lite ljus i själva arbetsköket. Belysning var faktiskt det svåraste, det tog sin tid innan vi kände oss nöjda.

 • Reply
  karin
  29 juni, 2020 at 23:45

  hej, jag är helt kär i ditt fina kök. Undrar var du köpte knopparna då vi ska måla köket i samma färg som ert och det ser ut som de är lackade/målade i samma färg. tack på förhand, karin

  • Reply
   bloggaibagis
   11 augusti, 2020 at 10:56

   Hej! förlåt sent svar. knopparna kommer från stället där vi köpte köket. Norrgavel har liknande!

  Leave a Reply