SAMARBETE

Söderhamn + Bemz = ny soffa

Förra året köpte vi en ny soffa. Vi behövde en större och valet var ganska enkelt – det blev en Ikea Söderhamn. Bra pris, fin och enkel design och med tvättbart överdrag. Jag gillar ljusa soffor men går de inte att tvätta så funkar det inte så superbra när man har barn…

En annan fördel med Söderhamn är att den är en modulsoffa och två av dessa moduler köpte jag på på Blocket. Jag kan tänka mig att ha kvar denna soffa ett bra tag i och med att tyget kan bytas ut. I samarbete med Bemz fick jag välja ut ett nytt överdrag och soffan är nu finare än nånsin! Förutom nytt tyg har jag även bytt ut benen mot nya, även dessa från Bemz. Det blev en helt annan känsla med trä istället för Ikeas ben i stål.

Tyg Belgian Linen och benen heter Kastell Tapered Wooden Furniture Leg (14 cm)

Dessa soffmoduler har jag:

Alla delar förutom en sittpuff sitter ihop och den sista puffen har jag fristående ibland, eller så drar jag in den mot soffan så det blir som en schäslong. Mycket praktiskt och skönt. Man kan ju köpa en färdig schäslongdel också men jag gillar att kunna variera. De större ryggkuddarna har fått flytta till barnens sängar, jag tycker soffan är finare utan och det blir mer plats för mina prydnadskuddar.


Bemz har väldigt många fina tyger och det var rätt svårt att välja måste jag säga, så det var ju toppen att tygproverna gick att få hem utan kostnad. Tyget jag till slut valde heter Belgian Linen Blend Unbleached och benen heter Kastell Tapered Wooden Furniture Leg, 14 cm. Jag gillar att soffan är låg och den blev faktiskt ännu lite lägre med dessa ben, snyggt! Överdraget är en linneblandning med lite grövre struktur som jag gillade. Jag har tvättat en av puffarnas överdrag hittills men tycker det är lätt att få bort småfläckar om man gnuggar försiktigt med en trasa.


Älskar att tyget blir lite sådär härligt skrynkligt som linne blir..

För alla instagram- och bloggläsare kan jag i samarbete med Bemz ge er en rabattkod som ger 15% rabatt på hela sortimentet. Ange koden 15bloggaibagis i kassan när du betalar. Koden gäller t.o.m 17 mars 2019.

Inlägget är ett samarbete med Bemz.

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply
  Ellinor
  3 mars, 2019 at 15:31

  Vad fint! Sugen på ett nytt överdrag till vår soffa. Men soffbordet, hur fint?! Har du gjort det själv eller är det köpt? Tar gärna emot tips, soffbord är så himla svårt tycker jag!

  • Reply
   bloggaibagis
   3 mars, 2019 at 17:36

   Ja! köpte en valchromatskiva och möbelhjul. behandlade med hårdvaxolja. perfekt att få exakt det måttet man vill på skivan 🙂

 • Reply
  Ellinor
  3 mars, 2019 at 18:56

  Tack för svaret! Var hittade du hjulen (om jag får fråga)? Har letat efter såna här stora tidigare.

  • Reply
   bloggaibagis
   4 mars, 2019 at 10:22

   i en butik som heter Tellus. de har massa möbelhjul, lite större och då dessa i helsvart. 🙂

 • Reply
  Malin
  22 april, 2019 at 21:37

  Gäller rabattkoden fortfarande? 🙂

  • Reply
   bloggaibagis
   29 april, 2019 at 14:08

   Tyvärr inte 🙁

 • Reply
  Malin
  2 maj, 2019 at 07:55

  Hej! Var kommer tavlan över soffan från?

  • Reply
   bloggaibagis
   7 juni, 2019 at 12:49

   Den är från Moderna Museet 🙂

 • Reply
  Rebecca
  3 september, 2019 at 14:59

  Hejsan. Hittade detta inlägg när jag googlade, tyckte detta va superfint! Min fråga är, har du bytt ut kuddarna/sitsen till soffan? Jag skulle gärna vilja göra det själv men jag hittar ingen som har gjort det och vart man kan hitta nytt, tycker sisten är lite för tunn i min smak och kuddarna för ryggen känns lite otympliga! Vill ju inte byta ut soffan för den är ju så fin i övrigt ! ?

  • Reply
   bloggaibagis
   4 september, 2019 at 09:24

   Nej har inte bytt ut kuddarna. Däremot har jag plockat bort ryggkuddarna och ersatt med vanliga prydnadskuddar. Tycker om att sitsen är tunn dock 🙂

 • Reply
  Nina
  28 oktober, 2019 at 09:27

  Hej! Hittade hit efter en googling. Jag har söderhamn soffan men med ikeas egna mörkgråa tyg detta blir dock såååå smutsigt hela tiden. Det är som att den drar till sig alla små hårstrån smulor och damm och jag dammsuger soffan varje vecka!! (Har inte ens barn eller djur)

  Min fråga är därmed hur du upplever tyget från bemz? Vad hade du för tyg innan? Hur ofta dammsuger du den?

  • Reply
   bloggaibagis
   1 november, 2019 at 11:19

   Hej hej. Väldigt bra kvalite skulle jag säga. Upplever inte att den drar till sig smuts (har både barn och katter 🙂 Däremot syns det ju på mörkare klädslar, så det kanske det hade gjort på dessa också, svårt att svara på..

 • Reply
  Zanna
  3 december, 2019 at 19:10

  Hej! Var kommer er soffa ifrån under Söderhamn soffan??

 • Reply
  Zanba
  3 december, 2019 at 19:11

  Menade mattan ?

  • Reply
   bloggaibagis
   4 december, 2019 at 10:04

   haha. den är från Jotex 🙂

   • Reply
    Linnea
    9 januari, 2020 at 20:13

    Hej! Så fint ni har det. Minns du vad mattan heter? 🙂

    • Reply
     bloggaibagis
     13 januari, 2020 at 14:11

     Åh, jag minns inte på rak arm tyvärr 🙁 men den ska finnas i sortimentet nu iaf.

 • Reply
  Ivana
  28 februari, 2020 at 12:56

  Hej, tack för all inspiration. Så fint! Är mattan du har denna https://www.jotex.se/hulda/hulda-luggmatta/1528835-01 ?

  • Reply
   bloggaibagis
   6 mars, 2020 at 13:52

   Hej hej. och tack! Mattan heter Piza. 🙂

   • Reply
    Teres Jordan
    13 november, 2020 at 00:07

    Superfint vardagsrum. Är det den vita eller den beige mattan (piza). Lite svårt att se på fotona. Tack på förhand!

    • Reply
     bloggaibagis
     1 december, 2020 at 12:00

     Det är den vita, men den är inte kritvit dock.

  Leave a Reply