Utomhus

I vår trädgård

Vi bor i ett litet radhus med fram- och baksida. Trädgården på framsidan börjar nu äntligen ta form efter en liten makeover förra sommaren. När vi flyttade in var den vildvuxen men ändå ganska mysig fast jag saknade ändå lite ordning och framförallt växter och blommor som jag själv valt ut. Jag tog hjälp av Mathilda Ivemo som är trädgårdsproffs – kika in hos henne på insta: https://www.instagram.com/ivemotradgardsdesign/

Hon hjälpte till att förvandla en superlång vild rabatt till två mindre med en liten sittplats i mitten. Mathilda ritade även upp en planteringskarta för de växter vi bestämt tillsammans, otroligt hjälpsamt för det hade jag aldrig fixat själv. Den lilla sittplatsen mellan rabatterna är den ni ser på bilden, jag är så nöjd med den. Jag slog till på den fina parkbänken från Hay och när den kom på plats försvann den lite i allt det gröna. Vi byggde en lite fondvägg som fick soffan och sittplatsen att poppa lite extra. En ljusslinga på det var kronan på verket. Längs den långa rabatten  låg förut tråkiga gatstenar så vi gav oss på ryggknäckarprojektet att anlägga en grusgång. Det var slitigt men värt det, det blev ett sånt lyft. För att separera gruset från gräset och rabatterna använde vi Plantagens snygga rostkanter.

I rabatterna som har halvskuggigt läge har min gamla doftpion flyttat in tillsammans med bland annat:
Höstsilverax
Daggkåpa
Blodtopp
Höstanemon
Trebladsspira
Skuggröna
Julros
Olika sorters stjärnflocka

Jag ska lägga ut några fler bilder när allt börjat blomma! Hej så länge.

4 Comments

 • Reply
  Amanda
  31 augusti, 2019 at 22:41

  Ser SÅ framemot bilder av rabatterna! Har varit nyfiken på resultatet ända sedan du planterad ?

  • Reply
   bloggaibagis
   1 september, 2019 at 08:28

   Har slitit lite med rabatterna så det ser rätt vildvuxet ut det här året. Jag måste jobba mer med jorden tror jag, den känns så himla hård och torr. Så det blir kanske nåt att visa nästa år 🙂

   • Reply
    Amanda
    3 september, 2019 at 09:52

    Attans då, men den som väntar på något gott… ☺️ Jag får hålla utkik nästa vår och sommar helt enkelt! I övrigt måste jag säga att du har ett så inspirerande hem!

    • Reply
     bloggaibagis
     3 september, 2019 at 10:42

     Tack snälla! Ja jag hoppas på bättre rabatter och fler bilder nästa vår 🙂

  Leave a Reply